×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårdare krav på privata ägare i välfärden

2012-09-20, Tidningenvision.se

För att få ordning och reda på välfärden så tillsätter regeringen en utredning som ska se om man kan ställa krav på ägare och företagsledningar inom sektorn.

– Det är viktigt att det finns tydliga krav på ägare och företagsledningar som syftar till att säkerställa att verksamheten håller en hög kvalitet och att man inte agerar ekonomiskt kortsiktigt, säger Peter Norman (M) i ett pressmeddelande.

Vinster som försvinner i skatteparadis, dålig kvalitet och oseriösa ägare. Välfärdssektorn har debatterats flitigt den senaste tiden. Finansmarknadsminister Peter Norman (M) vill nu utreda kraven på välfärdsföretagen.

Utredningen är med i regeringens budgetproposition som presenteras i dag. Den är tänkt att ge förslag på vilka möjliga krav som bör ställas på både ägare och företagsledningar i samband med att tillstånd ges till olika verksamheter.

Fackförbundet Vision är positiva till utredningen:

– Det handlar om att se till att de aktörer som verkar inom välfärdssektorn är långsiktiga och seriösa. Såväl privata som offentliga verksamheter ska leva upp till högt ställda krav. Det är viktigt för kvaliteten i verksamheten och för våra medlemmars förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision, i en kommentar.

Socialdemokraterna i Malmö tog i veckan beslut om att vinst i välfärden bör förbjudas. I Stockholm går partiet inte lika långt, men föreslår en etisk kod. LO har just dragit igång en välfärdspolitisk utredning och Miljöpartiet har tidigare föreslagit att privata vårdbolag som inte håller tillräckligt hög kvalitet ska förbjudas att dela ut vinster om inte bristerna åtgärdas.

Utredningen ska vara klar våren 2014. Den kommer dock inte att titta på vinster inom välfärden.
 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum