×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förslag på skärpta regler i a-kassan

2012-09-28, Tidningenvision.se

Regeringens utredare vill införa flera grunder för att kunna stänga av personer från a-kassan. Samtidigt föreslås att avstängningarna ska bli kortare.

Flera rapporter från IAF, inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, visar att bestraffningarna för dem som bryter mot reglerna fungerar dåligt. Ofta handlar det om att arbetslösa inte söker jobb de blir anvisade av Arbetsförmedlingen, vilket kan leda till att man blir avstängd en tid från a-kassan.

I vissa fall blir påföljderna för mindre förseelser för hårda och i andra fall har a-kassan inga möjligheter att bestraffa dem som har misskött sig.

I dag finns det två olika grunder där a-kassan kan stänga av den som får ersättning; att man förlänger sin tid i arbetslöshet genom att inte söka anvisade jobb eller att man orsakar arbetslösheten genom att man säger upp sig. Regeringens utredare vill nu införa en tredje grupp; de som missköter sig i sitt arbetssökande, till exempel att man inte kommer till möten som Arbetsförmedlingen kallat till.

Utredare föreslår samtidigt att avstängningarna från a-kassan ska bli kortare än i dag. Den som till exempel tackar nej till jobberbjudande i dag får ersättningen nedsatt med 25 procent i 40 dagar vilket motsvarar att man förlorar 10 dagar. Förslaget innebär att straffet blir 5 dagars indragning.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum