×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förslag på ändrad arbetsskadeförsäkring

2012-09-04, Tidningenvision.se

Arbetsskadeförsäkringen har stora brister och kvinnor och män bedöms olika. Nu föreslår Arbetsskadekommissionen flera konkreta åtgärder.

– Det är en ojämställd och delvis rättsosäker ordning som vi har nu och den är svåröverblickbar, säger Björn von Sydow, ordförande i kommissionen, till Sveriges Radio Ekot.

På Svenska Dagbladets Brännpunkt konstaterar Björn von Sydow i dag att den svenska arbetsmarknaden är könsuppdelad och att det finns osakliga skillnader i hur kvinnors och mäns arbetsskador bedöms.

Framför allt är det kvinnor med tunga arbeten inom vård och omsorg som missgynnas med dagens system. De har ofta svårt att få ut ersättning för sina arbetsskador, skador som oftast syns först efter flera års arbete.

Kommissionen föreslår bland annat att det inrättas en lista på de sjukdomstillstånd som hänger samman med olika faktorer av exponering som stöds av medicinsk forskning. Det systemet finns redan i Norge, Danmark och Finland.

Ett annat förslag är att mer pengar läggs på arbetsmiljöforskning, särskilt på områden som i dag bedöms vara oklara.

Arbetsskadekommissionens översyn har gjorts på uppdrag av branschorganisationen Svensk Försäkring. Kommissionen ska nu lämna över sina förslag till socialförsäkringsutredningen.  

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum