×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Folktandvården i Skåne kan bli bolag

2012-09-27, Tidningenvision.se

De styrande regionpolitikerna i Skåne vill bolagisera folktandvården. Det kommer göra det lättare att lägga ner tandvårdskliniker i framtiden, befarar oppositionen.

Fyra landsting i Sverige har redan bolagiserat sin folktandvård. Nu ska Region Skåne utreda om de ska gå samma väg.

Politikerna i den styrande femklövern tror att det skulle bli enklare att fatta snabbare beslut inom tandvården om verksamheten läggs i ett bolag.

– Vi gör det för att säkra att medborgarna får tillgång till god tandvård. Folktandvårdsklinikerna lever på en utsatt marknad. Då måste de få lov att fatta beslut i den egna verksamheten, så att de kan stärka sig på den marknaden, säger regionrådet Catharina Blixen-Finecke (M) till Sveriges Radio Kristianstad.

Men oppositionen motsätter sig en bolagisering. Det skulle medföra att folktandvårdens själva skulle kunna besluta om nedläggningar av kliniker, menar de.

– Vi vänder oss emot den här sortens bolagiseringar. Det gör man oftast för att man vill minska det demokratiska inflytandet över verksamheten, och det är inte en utveckling som vi välkomnar, säger regionrådet Henrik Fritzon (S).

Frågan utreds nu och ett förslag ska vara färdigt i februari.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum