×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler medlemmar i Akassan Vision

2012-09-05, Tidningenvision.se

Akassan Vision har vuxit med 858 medlemmar under det senaste året. Vid halvårsskiftet hade a-kassan 125 643 medlemmar, det högsta antalet på flera år.

När avgifterna höjdes kraftigt 2007 drabbades a-kassorna av medlemsflykt. Då rasade medlemsantalet i dåvarande SKTFs a-kassa från drygt 150 000 till 121 000 medlemmar.

Sedan dess har Akassan Vision sakta men säkert återhämtat sig. Vid halvårsskiftet i år var medlemsantalet uppe i 125 643 medlemmar. Det högsta antalet sedan februari 2008.

–Den ena faktorn tror jag är att vi ganska tidigt försökte sänka medlemsavgiften lite snabbare än vad andra gjort. Den andra hoppas jag kan vara att vi har blivit bättre på att erbjuda medlemskap i a-kassan genom eget rekryteringsmaterial och att vi infört åtgärder som gör det lättare att gå med och byta a-kassa, säger Ove Jansson, styrelseordförande i Akassan Vision.

Under det senaste året har 11 av de 30 a-kassorna ökat sina medlemsantal. Flest nya medlemmar, 11 200, har Akademikernas a-kassa fått. Största tappet, 2 800, har Seko.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum