×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fem kommunchefer blir två

2012-09-12, Tidningenvision.se

Åtvidabergs kommun överger modellen med fem roterande kommunchefer. Framöver ska två personer dela på jobbet.

2009 införde Åtvidaberg en egen kommunchefsmodell. Fem förvaltningschefer delade på uppdraget och arbetade som kommunchef två månader i taget efter ett rullande schema.

Nu är experimentet över. Kommunstyrelsen har sagt ja till en ny modell där två kommunchefer ska få egna ansvarsområden, men även svara för helheten. Nuvarande socialchef/kommunchef Andreas Capilla och personalchef/kommunchef Kerstin Skarin föreslås dela på kommunchefsjobbet.

– Skillnaden blir att vi kommer jobba som kommunchef på heltid, tidigare ägnade vi oss åt det uppdraget utöver våra vanliga tjänster. Det fungerade i början, men i längden blev det svårt att hinna med båda jobben, säger Kerstin Skarin.

Visions avdelning i Åtvidaberg är positiv till förändringen, men kritisk till att facket inte bjöds in tidigare i processen.

– Jag har inte sett att man har gjort någon konsekvensanalys. Det hade varit bättre om vi fick vara med från början, säger Jan Axelsson, avdelningsordförande i Åtvidaberg.

Den 26 september ska fullmäktige besluta om den nya organisationen som beräknas träda i kraft den 1 oktober.

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum