×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre får ont i kroppen av jobbet

2012-09-26, Tidningenvision.se

Andelen personer som får ont i kroppen på grund av arbetet sjunker. Minskningen är störst bland kvinnorna.

Sedan 2003 har både andelen kvinnor män som uppger att de fått fysiska problem av arbetet sjunkit, bland kvinnorna från 16 till 9 procent och bland männen från 12 till 8 procent. Det visar en undersökning som 18 000 personer svarat på från Arbetsmiljöverket och Statistiska centralbyrån.

Det är också färre som varit borta från jobbet mer än fem veckor per år på grund av arbetsrelaterade besvär. I år har 2,6 procent av kvinnorna och 1,6 procent av männen varit borta under så lång tid.

– Arbetsplatserna har fått bukt med en del av de utpräglade fysiska besvären och stressen. Det är positiva signaler, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör för Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

Arbetsmiljöverket framhåller dock att det fortfarande finns många och stora problem på landets arbetsplatser. De vanligaste orsakerna till att folk mår dåligt är:

  1. Stress och psykiska påfrestningar.
  2. Jobbiga arbetsställningar.
  3. Tung manuell hantering.

 

 

 

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum