×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facken saknar satsning på a-kassan

2012-09-20, Tidningenvision.se

Regeringens höstbudget innehåller satsningar för 22,7 miljarder kronor i år. En höjning av a-kassan borde ha varit med, anser Vision och andra fackförbund.

Förutom pengar till infrastruktur, forskning och en sänkning av bolagsskatten innehåller höstbudgeten bland annat ett ungdomspaket för att på lång sikt sänka ungdomsarbetslösheten. Det handlar till exempel om lärlingsutbildningar och fler platser på yrkesvux och på högskolorna. Regeringen avsätter också mer pengar till arbetsmarknadspolitiska program för att minska långtidsarbetslösheten.

TCO välkomnar satsningarna på arbetsmarknadspolitik och förslagen om investeringar i infrastruktur och forskning, men betonar att det också behövs en höjning av nivån i a-kasseersättningen.

– Med en bättre försäkring hålls efterfrågan och betalningsförmåga uppe medan man söker jobb. Då vågar också fler byta eller ta osäkra jobb, skriver TCO:s ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

Vision efterlyser också en höjning av a-kassan. För övrigt är Vision positivt till satsningen på 100 miljoner till kompetensutveckling av äldrevårdens chefer, samt att regeringen anslår pengar till 400 nya högskoleplatser för blivande civilingenjörer.

– Satsningen är helt rätt med tanke på den kommande bristen på ingenjörer, som väntas när många går i pension. Satsningen borde dock kombineras med en jämställdhetsstrategi, som gör utbildningarna mer attraktiva för kvinnor, säger förbundsordförande Annika Strandhäll i en kommentar, och tillägger att bara 28 procent av alla utexaminerade civilingenjörer är kvinnor.

Även Unionen betonar vikten av mer utbildning. Företagens verkliga utmaning är att hitta rätt kompetens, anser Unionen, som tycker att regeringen i stället för att sänka bolagsskatten borde höja a-kassan och satsa mer på utbildning.

 

 

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum