×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

EU drar tillbaka förslag om strejkregler

2012-09-12, Tidningenvision.se

EU-kommissionen backar från ett förslag om EU-regler för strejkrätten. Bra, anser TCO som drivit på för att stoppa förslaget.

Bakgrunden till EU-kommissionens förslag var EU-domstolens utslag i Lavalmålet, som handlade om fackförbundet Byggnads rätt att ta till stridsåtgärder mot ett företag från ett annat EU-land.

Kommissionens förslag var en ny EU-förordning som bland annat skulle bestämma hur tvister som uppstår mellan EU:s regler för ekonomisk frihet och rätten att vidta fackliga stridsåtgärder ska lösas. TCO, LO och Saco varnade för att en sådan regel i praktiken skulle kunna innebära att fackliga stridsåtgärder anses otillåtna om de hindrar den fria rörligheten. Dessutom påtalade de fackliga organisationerna att förordningen skulle strida mot EU:s eget fördrag som slår fast att strejkrätten inte ska regleras på EU-nivå.

Den svenska riksdagen gick på fackens linje och sa nej till förslaget som nu dras tillbaka av EU-kommissionen.

– En seger för oss som anser att mänskliga fackliga rättigheter inte får underkastas företags ekonomiska friheter, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark i en kommentar.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum