×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

A-kassan och yrket hänger allt mindre ihop

2012-09-24, Tidningenvision.se

Den nuvarande gränsdragningen mellan arbetslöshetskassorna har spelat ut sin roll, menar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen i en ny rapport.

Allt fler väljer en a-kassa som inte är direkt kopplad till ens specifika yrke. En konsekvens av det nya systemet med olika a-kasseavgifter, menar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, i en ny rapport.

Inspektionen skriver att ”den nuvarande gränsdragningen mellan arbetslöshetskassornas verksamhetsområde därmed börjar spela ut sin roll”.

– Det är svårt att göra någon gränsdragning med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut, säger IAF:s generaldirektör Ann-Marie Qvarfort till nyhetsbyrån TT.

Hon vill dock inte uttala sig om det vore bättre att ta bort de differentierande avgifterna, det vill säga de stora skillnaderna i medlemsavgift.  

– Det är en het politisk fråga, som vi inte kommenterar, säger Ann-Marie Qvarfort.

Finans- och försäkringsbranschens a-kassa kostar till exempel endast 85 kronor, medan Musikernas kostar 444 kronor i månaden. Avgiftens storlek beräknas till stor del på arbetslösheten inom kassan.

A-kassorna har tillsammans 3 406 342 medlemmar.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum