×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

200 miljoner till utsatta stadsdelar

2012-09-03, Tidningenvision.se

Femton socialt utsatta stadsdelar får dela på 200 miljoner kronor för att motverka utanförskap. Det är en av regeringens åtgärder i den kommande budgeten.

Enligt Svenska Dagbladet är det utsatta stadsdelar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje, Växjö, Kristianstad, Landskrona och Borås som ska få del av de 200 miljoner som regeringen avsatt i budgeten för 2013 och 2014.

De stadsdelar som lyckas bäst med att minska utanförskapet får mest pengar. Tre kriterier kommer att användas vid fördelningen: utbildning, sysselsättning och försörjningsstöd.

–Det är inte så att alla människor i de här områdena misslyckas. Men områdena har aldrig lyckats – de som får jobb flyttar i hög grad därifrån. Det är då vi fastnar i en situation med dåliga skolresultat och en arbetslöshet som är alldeles för hög, säger integrationsminister Jörgen Ullenhag (FP) Svenska Dagbladet.

Pengarna ska gå till att samordna insatserna mellan staten och kommunen i stadsdelarna.

–Vi har stärkt rättsstaten med fler poliser och vi satsar på skolor i de mest utsatta områdena, säger Ullenhag.

Han vill också införa så kallade nystartszoner. Det innebär att företagen i stadsdelarna kan få skattelättnader.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum