×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

10 miljoner till religiösa lokaler

2012-09-14, Tidningenvision.se

Regeringen ger tio miljoner mer i stöd till trossamfund för att köpa, bygga och renovera religiösa lokaler. Tidigare har regeringen lovat tre miljoner extra till samfundens verksamhet inom vården.

Regeringen ger tio miljoner mer i stöd till trossamfund för att köpa, bygga och renovera religiösa lokaler. Tidigare har regeringen lovat tre miljoner extra till samfundens verksamhet inom vården.

– De nya samfunden vi har i Sverige har många gånger svårt att hitta samlingslokaler som passar deras verksamhet, och där kan vi nu gå in och stötta dem, säger civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) i ett pressmeddelande.

Bidraget är främst tänkt att gå till mindre trossamfund som betjänar personer med utländsk bakgrund där samfunden många gånger har svårt att hitta lokaler. Men även till att renovera och handikappanpassa lokalerna.

Fördelningen av pengarna sköts av SST, Nämnden för statligt stöd till trossamfund. Förra året delade nämnden ut totalt 50 miljoner kronor i olika bidrag till landets trossamfund.    

Tidigare har regeringen lovat tre miljoner extra i stöd för andlig vård inom sjukvården, så det rör sig alltså om en total ökning på 13 miljoner kronor. 73 miljoner kronor finns att söka för trossamfunden under nästa år.

För att ha rätt att söka bidrag måste samfundet bland annat bedrivit verksamhet i minst fem år, ha en fungerande organisation och huvudsakligen ha sin verksamhet i Sverige.

Statens stöd till trossamfund ska bidra till att skapa förutsättningar för samfunden att bedriva en aktiv och långsiktigt inriktad verksamhet. Statligt stöd till andra samfund än Svenska Kyrkan lämnas i form av statsbidrag och avgiftshjälp.  

Svenska kyrkan får ett indirekt statsbidrag av staten genom att kyrkan inte behöver betala för att staten tar upp kyrkoavgift över skattsedeln. Det har ett värde på cirka 115 miljoner för Svenska kyrkan. Därtill kommer kyrkoantikvarisk ersättning på 460 miljoner per år.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum