×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visstidare får fast jobb

2012-10-01, Tidningenvision.se

Från och med idag gäller en ny regel som ger visstidsanställda i kommuner och landsting rätt till fast jobb. Hur många som berörs är oklart, men Visions expert tror att det är en betydande grupp.

– Tyvärr är det ganska vanligt att även kommuner och landsting bollar med visstidsanställningar, säger Marcus Nordenborg, Visions särskilda ombudsman för visstidsanställda medlemmar.

I avtalet som Vision slöt med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i juni förbättrades villkoren för visstidsanställda. Bland annat kom parterna överens om att den som haft vikariat och allmän visstidsanställning i sammanlagt tre år under en femårsperiod har rätt till fast jobb.

Kravet är att man har arbetat hos samma arbetsgivare. Den nya regeln träder i kraft från den 1 oktober och gäller retroaktivt. Det betyder att den som har haft en visstidsanställning i tre år från och med i dag får rätt till fast jobb.

Marcus Nordenborg konstaterar att den nya regeln ökar tryggheten för de visstidsanställda, men att den också kan skapa problem.

– Efter tre år vet man att man har rätt till ett fast jobb. Men det kan tyvärr också innebära att vissa arbetsgivare gör sig av med medarbetare när de närmar sig treårsgränsen, säger han.

I förhandlingarna med SKL ville Vision få igenom en maxgräns på två år, men det gick inte arbetsgivarparten med på.

– Vi fick mötas på halva vägen. Men kanske blir tvåårsgränsen ett krav från avtalsgruppen inför nästa förhandling, säger Marcus Nordenborg.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum