×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tuffa tider för frikyrkorna

2012-10-31, Tidningenvision.se

Över 550 frikyrkoförsamlingar har försvunnit under de senaste tio åren. Det motsvarar mer än en i veckan. Den kraftigaste nedgången finns i Västernorrland och Jämtland.

Studien av utvecklingen omfattar år 2000 till och med 2010. Under de tio åren lades 552 församlingar ned samtidigt som 115 nya grundades.

–Vi minskar och står inför stora utmaningar, men vi tappar inte lika mycket som vissa andra folkrörelser, säger Öyvind Tholvsen i Evangeliska frikyrkan, som gjort rapporten.

Minskningen av antalet församlingar beror dels på att antalet medlemmar minskat med 19 000 personer, från 239 000 till 220 000 personer under perioden, dels på att många församlingar slagits samman till större enheter.

Andelen personer som är medlemmar i en frikyrka har minskat i nästan alla delar av landet. Trenden är att frikyrkorna minskar mest i glesbygd och ökar i storstäderna.

En annan trend är att antalet migrantförsamlingar, till exempel muslimska församlingar ökar. Under perioden ökade antalet församlingar från 17 till 67 och antalet medlemmar från 2 500 till 5 500 personer. Ökningen av migrantförsamlingarna finns uteslutande större städer och förorter.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum