×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Trygghetsboende i Motala hotas av vite

2012-10-17, Tidningenvision.se

Gamla stans trygghetsboende i Motala måste bli bättre på att föra statistik över sjukfrånvaron på arbetsplatsen för att kunna förebygga ohälsa och skador. Annars hotar ett vite på 50 000 kronor.

Arbetsmiljöverket, AV, gjorde en inspektion i februari i år och konstaterade att det fanns brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Vid en uppföljande inspektion i augusti fanns bristerna fortfarande, skriver Corren.

AMV kräver bland annat att arbetsgivaren ska föra statistik över den korta och långa sjukfrånvaron på arbetsplatsen. Dessutom ska orsakerna till sjukfrånvaron dokumenteras kontinuerligt, allt för att riskerna för skador och ohälsa ska kunna kartläggas.

Med utgångspunkt från detta ska risken för ohälsa och skador bedömas. Allvarliga risker ska åtgärdas direkt, andra ska in i en handlingsplan.

Kommunen får också kritik för att skyddsombudet tidigare inte fått vara med.

AV kräver också att arbetsgivaren ska se till att det finns pengar, tid och personalen har tillräckliga kunskaper för arbetsmiljöarbetet.  Arbetsgivaren måste också klargöras vem som har ansvaret för arbetsmiljön och hur man ska göra om resurserna inte räcker till.

Bristerna ska rättas till senast den 1 februari 2013 annars hotar AV med 50 000 kronor i vite.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum