×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO ryter till om lågt a-kassetak

2012-10-23, Tidningenvision.se

Om taket i a-kassan höjts lika mycket som våra inkomster på tio år hade det legat på 26 315 kronor i stället för 18 700. Det visar nya beräkningar från TCO.

I dag är det bara den som tjänar upp till 18 700 kronor i månaden som kan få 80 procent av sin lön om han eller hon skulle bli arbetslös och få a-kassa. Alla som tjänar mer kommer inte upp i 80 procent av lönen, vilket är något som TCO länge påtalat som ett stort problem.

Nya beräkningar från centralorganisationen visar att taket i a-kassan urholkats med 7 615 kronor på tio år. Om taket höjts i takt med inkomstutvecklingen skulle det ligga på 26 315 kronor per månad.

– Det här visar hur a-kassan urholkats och att de fackliga organisationernas krav på höjt tak är berättigat, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

Men egentligen tycker TCO att ett tak på 26 315 kronor inte skulle vara tillräckligt, utan menar att taket borde höjas till 27 000 kronor.

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum