×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stress på jobbet ökar risken för hjärtinfarkt

2012-10-03, Tidningenvision.se

En ny internationell studie visar att stress på jobbet ökar risken för hjärtinfarkt för både män och kvinnor.

En ny internationell studie med närmare 200 000 deltagare visar att den som stressar på jobbet och samtidigt har dåliga möjligheterna att själv kontrollera sin arbetssituation löper ökad risk att få hjärtinfarkt, rapporterar arbetsmiljötidningen Du & Jobbet.

– Kopplingen mellan stress och hjärtinfarkt är slutgiltigt fastslagen, säger professor Töres Theorell, vid Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet, till tidningen.

Länderna som ingått i studien utöver Sverige är Finland, Danmark, Nederländerna, Belgien, Frankrike och Storbritannien. Studien har publicerats i forskningstidskriften The Lancet.

Tidigare i år presenterade TCO för första gången Stressbarometern. Det visade sig att var tredje tjänsteman svarade negativt på frågor om sin arbetssituation.

Kommunala tjänstemän hör till de mest stressade yrkesgrupperna i landet. Sämst har de kvinnliga tjänstemännen det.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum