×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stopp för inspelning av samtal på lasarett

2012-10-26, Tidningenvision.se

Nu får barnkliniken på Ystads lasarett kritik för att alla inkommande telefonsamtal spelats in och sparats. Datainspektionen kräver att man slutar spela in.

Patienterna som ringt till barnkliniken på Ystads lasarett har spelats in och sedan har samtalen sparats i tre år. Även den som ringt ut från kliniken har i vissa fall spelats in. Tanken med det har varit att använda inspelningarna för säkra kvaliteten på rådgivningen, då man kan använda dem för att ta reda på vilken information patienterna fått av personalen. Ytterligare ett skäl har varit att undvika hot och otrevligheter mot de anställda.

Datainspektionen konstaterar att de skälen väger lättare än den integritetskränkning som patienterna utsätts för. För att man ska få spela in samtal måste det enligt patientdatalagen finns tungt vägande skäl till det, och i det här fallet har Region Skåne aldrig haft något behov av att eftergranska telefonsamtalen.

Därför kräver Datainspektionen att Region Skåne lämnar in en skriftlig åtgärdsplan med en redogörelse för hur man ska gå till väga för enbart spela in samtal där det finns behov av det. Dessutom vill Datainspektionen att man ska se till att den som ringer på ett tydligt sätt informeras om det.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum