×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Slipper böta för dålig arbetsmiljö

2012-10-16, Tidningenvision.se

Varbergs kommun misslyckades med att övertala en brukare i hemtjänsten att installera en säng med tillhörande lyfthjälpmedel. Därför ville Arbetsmiljöverket att kommunen skulle böta, men kammarrätten håller inte med.

Svårbedömda situationer kan uppstå när personer som vårdas hemma vägrar att gå med på att installera hjälpmedel för att säkra att de som jobbar där inte ska göra sig illa. Det är kommunen som är arbetsgivare och därmed bär ansvaret för arbetsmiljön, men samtidigt har kommunen ingen makt att tvinga brukaren att göra förändringar i sitt eget hem.

I det här fallet väljer kammarrätten att jämka bötesbeloppet till 0 kronor. Skälet är att kammarrätten anser att det inte är kommunens fel att sängen inte installerats i tid och att hemtjänstpersonalen därmed inte kunnat utföra sitt arbete utan risk för skador. Orsaken till att det tagit så lång tid är att brukaren inte velat låta installera sängen i sitt hem. Kammarrätten har också lagt stor vikt vid att kommunen hela tiden försökt att lösa problemet.

Kommunen har nu övertalat brukaren att ta emot sängen så att personalen kan få en bra arbetsmiljö.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum