×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

(S) kräver utredning om socialsekreterare

2012-10-12, Tidningenvision.se

Socialdemokraterna i Stockholms stad kräver att kommunledningen tillsätter en utredning av socialtjänsten. En ny utredning visar att var fjärde socialsekreterare sover dåligt på grund av jobbet.

–Det är allvarligt att stockholmarna inte får den hjälp de har rätt till när de vänder sig till socialtjänsten, säger oppositionsrådet Roger Mogert (S).

På den senaste tiden har larmrapporterna om allt sämre arbetsförhållanden inom socialtjänsten duggat tätt. Nyligen beslutade Göteborgs stad efter protester från personalen och påtryckningar från Vision att göra en kartläggning av socialsekreterarnas arbetsmiljö.

I går presenterade fackförbundet SSR en undersökning som säger att resurserna inom socialtjänsten i Stockholm inte räcker till för att personalen ska kunna göra ett bra jobb. Ett exempel är att våldsutsatta barn inte får tillräcklig hjälp. Nu kräver Socialdemokraterna att Stockholms stad ska göra en granskning liknande den i Göteborg.

–I dag känner många socialsekreterare att de riskerar att bryta mot lagen på grund av bristande resurser. Staden måste ta signalerna på allvar, säger Roger Mogert  i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum