×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pressat läge för biståndshandläggare

2012-10-30, Tidningenvision.se

Trots flera påstötningar är stressen och arbetsbelastningen för en grupp biståndshandläggare i Uppsala kommun fortfarande orimlig. Det anser Visions huvudskyddsombud som har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

För ungefär ett år sedan gjorde Michael Walldén, Visions huvudskyddsombud i Uppsala kommun, arbetsgivaren uppmärksam på att cirka tio biståndshandläggare på kontoret för hälsa, vård och omsorg hade en mycket pressad arbetssituation.

Frågan om hög arbetsbelastning, stress och ett nytt datasystem som skapar merarbete har tagits upp i flera skrivelser och samverkansmöten med arbetsgivaren.

– Men ingenting har hänt. Våra medlemmar upplever att de inte hinner med sitt arbete och är oroliga för att det i slutändan ska drabba brukarna, säger Michael Walldén.

Därför har han nu gjort en så kallad 6-6a-anmälan till Arbetsmiljöverket där han kräver att arbetsgivaren åtgärdar den höga arbetsbelastningen och utredningar som läggs på hög. Frånvarande chefer och att det saknas rutiner kring hot och våld är andra saker som tas upp i anmälan.

Senast på fredag i denna vecka ska arbetsgivaren förklara har man ska komma till rätta med problemen.

Vad gör du om du inte är nöjd med svaret?

– I så fall får jag diskutera med de berörda medlemmarna och Visions regionala huvudskyddsombud Elisabeth Johansson hur vi ska gå vidare, säger Michael Walldén.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum