×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pengar till kultur varken ökar eller minskar

2012-10-03, Tidningenvision.se

Den summa pengar som staten, kommunerna och landstingen tillsammans lägger på kultur ligger oförändrat på samma nivå, visar ny statistik. Runt 23,5 miljarder kronor satsas årligen.

Sett över en tioårsperiod har de offentliga satsningarna på kultur ökat med 25 procent, men de senaste fem åren har siffran legat på samma nivå, visar en rapport från Myndigheten för kulturanalys.

Staten la förra året 10,6 miljarder kronor på kultur. Kommunerna 9,6 miljarder och landstingen 3,6.

Statens utgifter går bland annat till olika kulturinstitutioner så som Operan och Dramaten men också till museer och olika regionala satsningar. Kommunerna lägger i snitt 40 procent av sina kulturpengar på bibliotek och 34 procent på musik- och kulturskolor. Men skillnaderna är stora mellan de olika kommunerna.

Ökningen sedan början av 2000-talet står främst landstingen och regionerna bakom, som nästan dubblat sina utgifter för kultur på tio år. Landstingen lägger mest pengar på folkbildning och folkrörelser. Samt på teater och dans.

Myndigheten för kulturanalys bildades 2011 och för statistik över museer, kulturmiljövård, studieförbund och samhällets utgifter för kultur.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum