×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Öppen bokföring ska minska vinster

2012-10-24, Tidningenvision.se

Socialdemokraterna vill inte ha något förbud mot vinster i välfärdsföretag. Istället vill man begränsa överskotten genom större öppenhet i bokföringen.

Frågan om vinster i välfärden har varit intensiv efter Caremaskandalen för ett år sedan. Sedan LO-kongressen i våras beslutade att organisationen ska verka för att en ”non profit”-princip har många frågat sig vad Socialdemokraterna tycker i frågan.

I en intervju i Dagens Nyheter avfärdar Socialdemokraternas ordförande Stefan Löfven LO:s modell. Han slår fast att vinsterna måste ”begränsas avsevärt”, men tror inte på ett fastslaget tak för hur stora vinster företagen får ta ut.

Istället vill Löfven, och den arbetsgrupp inom partiet som jobbar med frågan, begränsa överskotten genom en större öppenhet i bokföringen. Tanken är att det inte längre ska räcka att redovisa ekonomin på koncernnivå utan varje skola, äldreboende, vårdcentral eller likande ska redovisa sina kostnader och inkomster. På så sätt ökar öppenheten och lokalpolitikerna får en ett bättre beslutsunderlag när de upphandlar tjänsterna.

Löfven och hans parti vill också att anställda i privat skattefinansierad verksamhet ska ha samma meddelarfrihet som offentligt anställda. Beskedet välkomnas av Vision.

– Vision har länge påpekat att det inte är rimligt att två anställda med samma jobb, men med olika arbetsgivare, ska ha skilda förutsättningar och rättigheter att tala med media om missförhållanden på arbetsplatsen. Självklart ska samma rättigheter gälla över hela arbetsmarknaden, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision i ett pressmeddelande.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum