×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ökade klyftor pressar socialsekreterare

2012-10-17, Tidningenvision.se

Socialsekreterarna är en pressad yrkeskår just nu och tuffast är läget i huvudstaden. Sju av tio socialsekreterare i Stockholm stad anser att det är kommunens ekonomi och inte klientens behov som styr valet av insatser.

Det framgår av en undersökning som Akademikerförbundet SSR har gjort tillsammans med Novus.

Sammanlagt har drygt 800 socialsekreterare från hela landets intervjuats om sin arbetssituation. Fram träder bilden av ökade klyftor i samhället och växande tryck på socialtjänsten.

Undersökningen visar att storstäderna drabbas hårdare än övriga landet. Fem av tio socialsekreterare i hela landet uppger att klyftorna mellan människorna har ökat. I Stockholm är motsvarande siffra sex av tio.

78 procent av socialsekreterarna i huvudstaden anser att arbetsbelastningen är hög eller för hög. En förklaring är att andelen klienter som får ekonomiskt bistånd har ökat dramatiskt. I Stockholms län ökade andelen från 11,0 procent år 2006 till 14,4 procent år 2011.

– Vi känner till sedan tidigare att det finns svåra problem med stress och hög personalomsättning i Stockholm. Den här undersökningen bekräftar den bilden och ger oss viktiga ledtrådar till varför det ser ut som det gör för våra medlemmar, säger Akademikerförbundets SSR:s ordförande Heike Erkers i ett pressmeddelande.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum