×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ökad rädsla att kritisera arbetsgivare

2012-10-26, Tidningenvision.se

Personal på nära hälften av offentlig drivna arbetsplatser upplever att det inte är accepterat att framföra kritik till media, trots lagen om yttrandefrihet.

Anställda inom offentlig sektor har enligt lag rätt att kritisera sin arbetsgivare till media, utan att bli straffad av arbetsgivaren för det. Lagen innebär bland annat också att arbetsgivaren inte får efterforska anonyma källor.

Ändå upplever personal på 40 procent av offentligt drivna arbetsplatser att det inte är accepterat att man kritiserar sin arbetsgivare externt. Det visar en studie på Göteborgs universitet.

– Rädslan för att kritisera sin arbetsgivare har ökat det senaste decenniet, så chefer borde få mer utbildning om yttrandefrihetslagen, säger P-O Börnfelt, doktor i arbetsvetenskap, som har utfört studien.

Men en annan orsak till att man låter bli att kritisera arbetsgivaren är, enligt P-O Börnfelt, självcensur.

– Det handlar ofta om att verksamheten är konkurrensutsatt, och man vill skydda varumärket och därför inte berätta om exempelvis resursbrister.

92 arbetsplatser har ingått i studien. Trots att de inte är fler tycker P-O Börnfelt att studien visar en riktning.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum