×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny metod ska motverka förslitningsskador

2012-10-08, Tidningenvision.se

Förslitningsskador i arbetet, så som ont i nacke och rygg, ska minska. Arbetsmiljöverket inför nu en ny metod som prövas på 800 arbetsplatser.

– Syftet med insatsen är att minska de här besvären som drabbar tusentals människor och försämrar deras livskvalitet, säger Boel Callermo, avdelningschef vid Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

De vanligaste besvären som människor får av sitt arbete är värk i armar, nacke och skuldror, det har Arbetsmiljöverket, AV, visat i sin senaste arbetsmiljöundersökning.

Nu inför AV en ny metod för att hjälpa arbetsgivare att upptäcka de arbetsuppgifter som gör att anställda får dessa besvär. Metoden går ut på att inspektören tittar på faktorer såsom hur ofta arbetsmomentet utförs, tidsåtgång och kraftutövning, vilka summeras till en total riskpoäng.

Poängen översätts sedan till en trafikljustabell.
- Grönt ljus är lika med ingen förhöjd risk för arm-, nack- och skulderbesvär för i stort sett någon arbetstagare.
- Gult ljus betyder förhöjd risk för besvären för en del av arbetstagarna.
- Rött ljus står för förhöjd risk för besvären för en stor del av arbetstagarna.

De rödbedömda uppgifterna ska omedelbart åtgärdas.

Metoden är tänkt att bli ett viktigt verktyg för att bedöma arbetsuppgifter som kvinnor ofta har. Uppgifter som kan leda till förslitningsskador.

Metoden ska nu börja användas vid inspektioner på drygt 800 arbetsplatser runt om i Sverige och pågår i en första vända fram till årsskiftet. Inspektionerna är en del i projektet Kvinnors arbetsmiljö.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum