×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Min kompetens uppskattas"

2012-10-12, Tidningenvision.se

Högre lön, massor med kompetensutveckling och erbjudanden om andra jobb. Gun-Britt Delsvik Svensson har bara positiva erfarenheter av sitt fackliga arbete.

Fakta

Fackligt uppdrag: Ordförande i Visions avdelning i Västra Götaland på heltid.

Antal medlemmar: Nästan 6 000.

Lön: 26 000 kronor/månad.

1995 lämnade Gun-Britt Delsvik Svensson jobbet som läkarsekreterare för att jobba fackligt på heltid. Tio år senare blev hon ordförande i dåvarande SKTF-avdelningen i Västra Götalandsregionen.

Hon är med andra ord en facklig räv som under lång tid har haft nära kontakt med arbetsgivaren. Gun-Britt Delsvik Svensson har dock aldrig upplevt att det fackliga engagemanget har påverkat hennes egen utveckling på ett negativt sätt – varken vad gäller lön eller karriärmöjligheter.

När hon började som fackligt förtroendevald på heltid bestämde personalchefen att Gun-Britt Delsvik Svensson skulle löneplaceras som personalsekreterare.

– Jag är inte den högst betalda personalsekreteraren, men jag har bättre betalt än om jag hade varit kvar som läkarsekreterare.

Genom åren har hon gått en mängd utbildningar om allt från lagar och avtal till arbetsmiljö och fackligt arbete. Den kompetens som Gun-Britt Delsvik Svensson har samlat på sig har gjort att arbetsgivaren kastat lystna blickar åt hennes håll.

– Vid ett par tillfällen har jag fått erbjudanden om att jobba med administration och med arbetsmiljöfrågor. Det är naturligtvis smickrade och hade säkert gett högre lön, men jag har inte känt mig färdig med det fackliga arbetet. Det har hela tiden stått en ny utmaning för dörren som jag har velat sätta tänderna i, säger hon.

Många gånger har hon varit oense med arbetsgivaren och drivit tvister som lett till att motparten har fått betala skadestånd. Trots det upplever hon aldrig att hon har straffats eller kritiserats för sitt fackliga arbete.

– Nej, jag har aldrig fått några nålstick. Jag har alltid blivit behandlad med respekt och varit noga med att behandla arbetsgivaren på samma sätt.

Hennes erfarenheter av nästan 20 år av fackligt arbete är med andra ord uteslutande positiva.

– Det är det mest spännande uppdrag jag kan tänka mig. Om två år går jag i pension, annars skulle jag gärna fortsätta, säger Gun-Britt Delsvik Svensson.

niklas lindstedt

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum