×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting slarvar med städningen

2012-10-04, Tidningenvision.se

Det städas för lite på sjukhusen. Det visar en kartläggning som tidningen Dagens Medicin har gjort. Värst är det på patienttoaletterna.

Fakta

SFVH  grundades 1966 och är ett gemensamt forum för läkare och sjuksköterskor samt andra personer med ett professionellt intresse av vårdhygien, t.ex. tandläkare, tandsköterskor, mikrobiologer och biomedicinska analytiker.

Föreningen har ett nära samarbete med Smittskyddsinstitutet (SMI), Socialstyrelsen och STRAMA.

Svensk förening för vårdhygien, SVHF, har tagit fram nationella riktlinjer för hur ofta lokalerna ska städas. Riktlinjerna, som inte är tvingande, säger att vårdnära lokaler ska städas alla dagar i veckan och patienttoaletterna minst två gånger om dagen.

Dagens Medicins rundringning visar att bara sju av de 20 landstingen städar varje dag: Gävleborg, Kronoberg, Skåne, Sörmland, Uppsala och Östergötland.

När det gäller städning av patienttoaletterna är det ännu färre som följer riktlinjerna. Bara Uppsala läns landsting städar två gånger om dagen.

 

Landsting

Städdagar

per vecka

Toalett

per dag

Stockholm*

5

1

Uppsala

7

2

Sörmland

7

1

Östergötland

7

1

Jönköping

5

1

Kronoberg

7

1

Kalmar

6

1

Blekinge

5

1

Skåne

7

1

Halland

5

1

Västra Götaland

5

1

Värmland

6

1

Örebro

5

1

Västmanland

5

1

Dalarna

6

1

Gävleborg

7

1

Västernorrland

5

1

Jämtland

5

1

Västerbotten

5

1

Norrbotten

5

1

*Gäller Karolinska universitetssjukhuset

Källa: Dagens Medicin

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum