×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landskrona kritiseras efter mord på kvinna

2012-10-01, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen kritiserar Landskrona kommun för hanteringen av ett fall som slutade med att en 19-årig kvinna mördades. Enligt kritiken har kommunen för dålig kompetens när det gäller våldsutsatta kvinnor.

Kvinnan mördades med flera knivhugg i april i år. Hon hade under en längre tid haft kontakt med socialtjänsten eftersom det hade förekommit våld och hot inom familjen.

Socialnämnden kontaktades av utrikesdepartementet när kvinnan, som befann sig utomlands, sökte hjälp för att kunna komma tillbaka till Sverige och mamman som gift om sig. Men kommunen gjorde vare sig någon riskbedömning eller uppföljning av hennes situation när hon kom tillbaka till Sverige.

Året efter kom även hennes bror tillbaka till mammans familj. Han sitter nu häktad misstänkt för mordet.

Socialstyrelsen har granskat socialtjänstens hantering av fallet och funnit flera brister.

–Personalen har inte haft tillräcklig kompetens om våldsutsatta kvinnor och hur hedersrelaterat våld tar sig uttryck. Det ser vi allvarligt på, säger Ingrid Andersson, inspektör på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Enligt Socialstyrelsen har det också varit alldeles för stor personalomsättning på enheten som hanterat ärendet. Socialnämnden fick därför ett dåligt underlag vilket ledde till insatser som brast både i genomförande och uppföljning.

Trots att socialtjänsten utredde både kvinnan och brodern fanns det till exempel ingen samverkan mellan deras handläggare. Kvinnan har också vid flera tillfällen sökt hjälp utan att nämnden inlett någon utredning.

Socialstyrelsen kräver att kommunen senast den 13 december svarar på hur man ska rätta till bristerna.

–Personalen måste ha tillräcklig kompetens för att beakta och utreda fall med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Det måste också göras riskbedömningar och finnas rutiner för att överväga polisanmälan om någon utsätts för brott, säger Ingrid Andersson.

Företrädare för Landskrona kommun sade på en pressträff i dag att man framför allt kommer att rikta in sitt förbättringsarbete på tre punkter:

  • att handläggningen måste få bättre struktur som kvävs för att utföra uppgifter med god kvalitet.
  • att kompetensen  om hedersrelaterat våld som finns inom förvaltningen ska spridas till fler enheter och handläggare.
  • att införa bättre rutiner så att man i fortsättningen inte missar att göra risk- och säkerhetsbedömningarna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum