×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrktaken dna-målas

2012-10-15, Tidningenvision.se

Hårt stölddrabbade kyrkor gör nu som Trafikverket. Att måla taken med ett unikt dna-skikt är ett nytt grepp för att få stopp på koppartjuvarna.

Kyrkor, kapell och kyrkogårdar är svårt plågade av kopparstölder. Stölderna har mer än fördubblats sedan 2007.

Raiderna mot de svenska kyrkorna är inga isolerade fenomen. De hänger samman med den stora efterfrågan på koppar i världen, varje år används nästan 15 miljoner ton.

För att komma till rätta med problemet har kyrkans eget försäkringsbolag, Kyrkans Försäkring, delat ut den brittiska uppfinningen Smart Water till utsatta stift, enligt TT. Det är ett slags genomskinlig färg i sprej- eller gelform med en unik dna-kod inlagd för varje sats, koden lagras i ett register i England.

Märkningen syns när ytan belyses med en UV-lampa och ett prov tas som matchas mot databasen.

Smart Water har redan testats av Trafikverket som också har omfattande problem med kopparstölder.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum