×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun backar efter Facebook-storm

2012-10-17, Tidningenvision.se

Lindesbergs kommun skickade ett hotfullt brev till en 99-årig dement man där det stod att han var ersättningsskyldig om han slarvade bort sitt larm. Efter starka reaktioner backar nu kommunen.

99-årige Sven bor på ett särskilt boende i Lindesbergs kommun. För en tid sedan hittade hans barnbarn ett brev från kommunen i hans bostad. Där står att 99-åringen måste betala 1 440 kronor om han förstör eller slarvar bort sitt trygghetslarm, skriver Dagens Nyheter.

Mannens dotterdotter skrev ett brev i en vänlig ton om sin farfars situation som hon först tänkte skicka till kommunen men som hon i stället lade ut på Facebook.

Kommunen motiverar brevet med att flera brukare slagit sönder sina larm och flera har hittats på loppmarknader.

Men nu, när brevet har gillats av 16 000 personer på Facebook, backar kommunen från brevet.

–Brevet till Sven  och andra på våra äldreboenden var illa formulerat och skickat folk som inte skulle ha det. Det är klart att en dement person inte kan ha ett ansvar för att hålla ordning på sina saker, säger Anders Ceder (S).

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum