×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inhyrd personal får rätt till a-kassa

2012-10-22, Tidningenvision.se

Deltidsanställda på bemanningsföretag har inte tidigare haft rätt att utfyllnadsstämpla hos a-kassan. Men nu har lagen tolkats om.

Antalet bemanningsanställda med deltidstjänst är cirka 3 000, de flesta tjänstemän. Hittills har de inte haft rätt till a-kassa för den tid de inte arbetar. Anledningen har varit en rädsla för att bemanningsföretagen skulle visstidsanställa när det finns uppdrag, för att sedan låta a-kassorna stå för kostnaderna däremellan, skriver TCO-tidningen.

Men nu har alltså även bemanningsanställda som är med i en a-kassa och uppfyller villkoren rätt till arbetslöshetsersättning. Det är efter en dom i kammarrätten och ett nytt uttalande från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen som Arbetslöshetskassornas samorganisation ändrat sin tolkning av lagen.

– Jag tror definitivt att fler kommer att söka och att vi får betala ut mer, säger Henrik Nordler, försäkringsansvarig på Visions a-kassa, till TCO-tidningen.

De ökade kostnaderna för a-kassorna ska finansieras av staten.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum