×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hög tid minska press på chefen

2012-10-01, Tidningenvision.se

Max 25 medarbetare per chef. Det ska bli en av Visions högst prioriterade frågor. I dagsläget finns det enhetschefer som leder över 70 underställda. En orimlig ekvation menar facket.

Fakta

Lönen Din lön ska vara individuell och sättas i bra lönesamtal med din chef. Prestation och resultat ska påverka lönen. Bort med de strukturella löneskillnader som gör att män och kvinnor har lägre lön i kvinnodominerade sektorer, branscher och yrken.

Chefernas villkor Du som chef ska ha bra förutsättningar. Du bör inte ha fler än 25 direkt underställda medarbetare. Dessutom bör du ha administrativt stöd.

Verksamhetens kvalitet Utveckling av metoder och system för kvalitetssäkring är avgörande för en bra välfärd. Full insyn och meddelarfrihet är självklart hos alla aktörer.

Kompetensutveckling Du ska utvecklas i din yrkeskarriär. Kontinuerlig kompetensutveckling ska vara självklart för att öka värdet av din utbildning och ge dig förutsättningar att göra ett bra jobb.

Källa: Visions rapport ”Vi bygger Vision”

 

Vision har pekat ut ett fåtal så kallade hjärtefrågor som ska ligga högst upp på fackförbundets agenda de kommande två åren. En av dessa handlar om antalet medarbetare per chef.

I den sociala sektorn är det ingen ovanlighet med 50-70 direkt underställda. Det är chefens ansvar att varje år ha lönesamtal och utvecklingssamtal med samtliga.

Alexandra Le är en av dem som uppskattar att Vision nu vill jobba hårdare med att försöka minska antalet medarbetare. Hon är i grunden enhetschef inom äldreomsorgen i Jön­köpings kommun och sitter som ledamot i den lokala Visions­styrelsen.

I kommunen är det normala att chefer inom hemtjänst och äldreboenden har över 40 anställda. Själv har Alexandra Le haft mellan 30 och 37 personal som chef i hemtjänsten.

– För att vi chefer ska hinna med vårt uppdrag måste vi ha ett rimligt antal medarbetare. Annars är risken att det blir dålig kvalitet. Ska man hinna med det utvecklingsarbete som man åläggs kan det vara max 25–30 underställda, säger Alexandra Le, som tycker att medarbetarantalet är Visions absolut viktigaste fråga.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum