×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hög arbetsbelastning för socialsekreterare

2012-10-02, Tidningenvision.se

Socialsekreterare uppger att de har hög arbetsbelastning och stress på jobbet, visar en ny undersökning från SSR. Värst är situationen i Norrbotten.

– Många av de nya regler som lagts på socialsekreterarnas administrativa rutiner är bra. De ger ökad rättssäkerhet, bättre utredningar och skärpt kontroll på ärendena. Men de måste följas upp med ökade resurser annars leder de bara till ökad stress, mer övertidsarbete och mindre tid för förebyggande arbete, säger Heike Erkers, förbundsordförande i Akademikerförbundet SSR i ett pressmeddelande.

Av de 803 socialsekreterare som svarat på undersökningen uppger 18 procent att deras arbetsbelastning är lagom. 45 procent svarar att arbetsbelastningen är hög och 32 procent att den är för hög. Endast 4 procent tyckte att arbetsbelastningen var låg.

I statistiken sticker kommunerna i Norrbotten ut – endast 5 procent tycker att arbetsbelastningen är lagom. Förklaringen antas bero på att antalet personer med försörjningsstöd nästan fördubblats i kommunerna de senaste åren.

– Siffrorna för Norrbotten sticker ut på ett negativt sätt. Vi vet sedan tidigare att situationen här i länet varit problematisk men att det var så här alarmerande kommer som en överraskning, säger Heike Erkers.

55 procent av de tillfrågade anser att arbetsbelastningen ökat de senaste åren. De tre största konsekvenserna är enligt socialsekreterarna själva: ökad stress, fler som slutar samt svårt att få erfaren personal.

– Vi kräver att kommunerna nu tar sitt ansvar och anställer fler socialsekreterare för att klara arbetet på ett rättssäkert sätt. Men det handlar inte bara om att nyanställa. Minst lika viktigt är att satsa mer på att behålla erfarna medarbetare. Vi ser över hela landet hur personalomsättningen bland socialsekreterarna ökar. Alltfler lämnar sina jobb på grund av stressen och de dåliga villkoren, säger Heike Erkers.

70 procent av de tillfrågade svarar ja på frågan ”Har du under de senaste två åren någon gång övervägt att söka arbete utanför socialtjänsten?”

Undersökningen publiceras i slutet av oktober.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum