×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Från inhyrd till fast gav 5000 i lönelyft

2012-10-29, Tidningenvision.se

Det blir allt vanligare att kommuner hyr in personal. Men på servicecenter i Nacka är de tidigare bemanningsanställda nu fast anställda. För Mohammad Manouchehr betyder det flera tusen mer i månaden för samma jobb.

Förra året hyrde landets kommuner in personal för 810 miljoner kronor, 20 procent mer än året innan. Störst var inhyrningen i Stockholm och på nionde plats låg Nacka kommun som hyrde in personal för 18,7 miljoner i fjol.

– Det är klart att det är betydligt tryggare att ha en fast tjänst, säger Mohammad Manouchehr, tidigare bemanningsanställd som nu har en fast heltidstjänst i Nacka.

På servicecenter i Nacka, kommunens centrala avdelning som bland annat hanterar IT-support och systemdrift, hyrdes civilingenjören Mohammad Manouchehr in i juni 2009. Fyra andra personer hyrdes kort därefter in. Verksamheten var under uppbyggnad och kommunen hade svårt att hitta folk med rätt kompetens.

När Mohammad Manouchehr började i Nacka fick han 120 kronor i timmen av arbetsgivaren Academic Work, vilket motsvarar en månadslön på 20 000 kronor. Som fast anställd i kommunen har han i dag 25 000.

Vad är skillnaden nu förutom lönen?

– Främst att man är mer hängiven sin arbetsplats, man bryr sig helt enkelt på ett annat sätt.

Efter uppstartperioden annonserades de bemanningsanställdas fem tjänster ut. De bemanningsanställda sökte och fick alla fast anställning.

Trivs du bättre som fast anställd?

– Varken mer eller mindre, jag trivs lika mycket på arbetsplatsen och med kollegorna. Och den sociala biten är lika, det är ingen skillnad på hur jag blir bemött.

Mohammad Manouchehr känner dock att han nu har större befogenheter att klaga på arbetsuppgifter och arbetsmiljön.

– Som bemanningsanställd kunde jag inte gå till min chef, alltså min arbetsgivare Academic Work, och säga "jag tycker vi jobbar på fel sätt med hur vi hjälper folk med deras datorer".

De första månaderna som bemanningsanställd valde Mohammad Manouchehr att inte delta på arbetsplatsens APT-möten. Han kände att han som konsult bara var där för att göra ett uppdrag och inget mer utöver det.

– Det är liksom inte ens egen arbetsplats man jobbar på, man är bara där tillfälligt för att göra ett specifikt uppdrag.

Inga bemanningsanställda jobbar för tillfället på servicecenter i Nacka.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum