×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Forskare gör tummen ner för öppet landskap

2012-10-25, Tidningenvision.se

Det är mycket vanligt att kontorspersonal sitter i öppet landskap, eftersom det håller lokalkostnaderna nere. Men forskare varnar för att det gör oss mindre innovativa.

Forskaren Christina Bodin Danielsson på Stressforskningsinstitutet hoppas att de traditionella kontorslandskapen kommer försvinna, skriver arbetsmiljösajten Suntliv. I traditionella kontorslandskap sitter man flera personer i ett öppet landskap, men saknar möjligheter att gå undan i ett back-up rum och arbeta. Christina Bodin Danielsson anser att enskilda rum gör oss mer uppfinningsrika.

Även arkitekten Jonas Falk på byrån Strategisk Arkitektur, som jobbar med kontorsutveckling, är kritisk mot öppna landskap. Han påpekar att anställda som inte mår bra av att sitta i öppna landskap producerar mindre. Personalens mående och produktivitet blir också en kostnad i slutänden, vilket han anser att arbetsgivarna bör väga in.

Sara Jonerin

sara.jonerin@vision.se

08-789 63 87

 

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum