×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler larm om farlig arbetsmiljö

2012-10-19, Tidningenvision.se

Antalet anmälningar om faror i arbetsmiljön har ökat kraftigt de senaste åren. Ökningen är störst i den offentliga sektorn.

Enligt arbetsmiljölagen har skyddsombudet rätt att stoppa arbetet eller genom att göra en så kallad 6:6a-anmälan få Arbetsmiljöverket att ingripa.

Tidningen Arbetet har granskat hur ofta skyddsombuden har använt dessa möjligheter sedan 2006.

6:6a-anmälingarna har ökat med 48 procent under perioden och allra mest i offentlig sektor. Vanligast är det inom Vård, omsorg och sociala tjänster där 455 anmälningar gjordes. Nästan fyra av tio skyddsombud i den branschen anmäler sin arbetsgivare och kräver att Arbetsmiljöverket ska gripa in.

Däremot har den starkaste åtgärden ett skyddsombud kan ta till – skyddsstopp - blivit mer sällsynta i alla branscher. Av de totalt 407 stoppen berodde en fjärdedel på hot och våld eller ensamarbete. Andra vanliga orsaker var tunga luft, fallrisker och farliga fordon.

Håkan Olsson, avdelningschef på Arbetsmiljöverket, säger till tidningen att minskningen kan hänga ihop med lågkonjunkturen och rädslan för att förlora jobbet.

– Man vill inte stöta sig med arbetsgivaren och gå i bräschen även om man ser en risk eller en brist, vilket ibland kan vara en fara, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum