×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Erfarenhet betalar sig inte i Halland

2012-10-30, Tidningenvision.se

Lönerna för nyutbildade tandsköterskor i Region Halland är de högsta i landet, men löneutvecklingen är usel, anser tandsköterskorna i Falkenberg och Varberg. Många som jobbat i runt 30 år tjänar obetydligt mer än sina nyutexaminerade kolleger.

De flesta tandsköterskorna i Varberg och Falkenberg tjänar runt 21 000 till 22 000 kronor i månaden. Begynnelselönen, den lägsta lön en tandsköterska som kommer direkt från utbildningen får, ligger på 20 000 kronor.

– Vi har ingen bra löneutveckling. De nya som börjar får nästan samma lön och det känns inte bra, säger Agneta Persson, tandsköterska i Varberg och Visions ombud, som har en månadslön på 21 940 kronor efter 30 år i yrket.

Att de nyutbildade Halland har högst löner i landet har hon dock inget emot.

– Nej inte alls, men vi vill att den som jobbat länge ska få mer. Och det borde vara vår tur nu. Men det här är tredje året i rad som arbetsgivaren pratar om att satsa mer på tandläkarna, säger Agneta Persson.

Hon och kollegan Karin Svensson i Falkenberg, som också är tandsköterska och Visions ombud på sin klinik, har lessnat på den usla löneutvecklingen och har tidigare bjudit in chefer, politiker och alla Visions ombud från folktandvårdsklinikerna i Region Halland till samtal om löneläget.

– Visst, det blev bra diskussioner, men har inget hänt, säger Karin Svensson, som jobbat i 40 år och har en månadslön på 22 595 kronor.

Nu vill de se förändring och en lön på 25 000 kronor för en tandsköterska med mångårig erfarenhet som jobbar mycket med delegerade, avancerade arbetsuppgifter vore rimligt, anser de.

– Mindre än så ska ingen ha. Och så vill vi ha löneökningar i krontal och inte i procent, runt 2 procents löneökning blir ingenting när man har så låga löner som vi har.

Gunilla Swanholm, områdeschef för tandvården i Region Halland, håller med om att löneutvecklingen inte är bra.

– Det är olyckligt. Det beror på att vi tidigare valt att lägga pengar på dem med de lägsta lönerna och eftersom utrymmet är begränsat blir det kärvt att få pengarna att räcka till en ökad lönespridning också.

Hur ska ni att göra i framtiden?

– Det är svårt för mig att svara på, vi är mitt inne i löneförhandlingarna just nu, så vad vi kommer att premiera är inte bestämt ännu.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum