×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Det var en omöjlig uppgift”

2012-10-01, Tidningenvision.se

Maria Hansson ledde nära 70 medarbetare. Hon jobbade ibland kvällar och helger för att hinna med. Men efter att facket sagt ifrån har fler chefer anställts i Kalmars omsorg.

Maria Hansson började som enhetschef i nuvarande område i Kalmars hemtjänst för cirka sju år sedan. Då hade hon 40–45 medarbetare, men sedan började personalgruppen långsamt växa. 45 blev 50, som sedan blev 60. Till slut hade hon 68 anställda.

– Det var egentligen en omöjlig uppgift. Ohållbart. Man ska bland annat ha lönesamtal och medarbetarsamtal med alla varje år, säger Maria Hansson.

Men hon var inte ensam om att ha för många medarbetare. Som Tidningen Vision tidigare skrivit fick flera chefer nog vid årsskiftet och gick tillsammans med facken, bland annat Vision, till arbetsgivaren och omsorgsnämndens ordförande.

Tillsammans satte de ihop ett program med åtta punkter på förbättringar som skulle göras för cheferna de kommande åren. Programmet klubbades av nämndens politiker och arbetet är nu i full gång.

Bland annat bestämdes att ingen chef ska ha fler än 30 anställda. Nu har ett antal nya chefer anställts och Maria Hanssons arbetsdistrikt har delats i två. Dessutom har hon periodvis fått administrativt stöd när arbetsbelastningen varit hög.

– Nu har jag 40 medarbetare. Det är en otrolig skillnad.

Sedan hennes arbetsgrupp snudd på halverades upplever Maria Hansson att hon har blivit en bättre chef.

– Jag har större möjlighet att hinna med det jag ska göra på min arbetstid. Jag känner mig lugnare och kan ta mig mer tid med mina medarbetare. Jag har ständigt varit på språng, men nu har jag kunnat landa och det känns i hela kroppen. Men det tar tid att återhämta sig.

Hon tycker att det är viktigt och bra att Vision nu väljer att fokusera på att minska antalet medarbetare per chef.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum