×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Datainspektionen kräver svar om kommunmoln

2012-10-04, Tidningenvision.se

Förra året fick Salems kommun kritik för sitt sätt att lagra känsliga datauppgifter i så kallade molntjänster. Nu kräver Datainspektionen att kommunen visar vilka åtgärder man vidtagit.

 Förra året blev Salem den första kommunen som lade ut sina it-funktioner på Google apps. Det innebär bland annat att dokument lagras på internet istället för på kommunens servrar. På det räknar kommunen med att spara omkring 10 miljoner kronor under de kommande tre åren.

Men Datainspektionen har riktat hård kritik mot Salems kommun eftersom man anser att molntjänsterna är svåra att förena med personuppgiftslagen. Inspektionen anser också att villkoren i kommunens avtal med Google är för otydliga.

Nu kräver myndigheten att kommunen kommer in med en redovisning på vilka åtgärder man har vidtagit. Kommunstyrelsen ska också redogöra för om man infört fler, och i så falla vilka, molntjänster.

–I vår granskning från 2011 pekade vi ut ett antal problem som måste lösas. Nu vill vi se att de verkligen har åtgärdats, säger Datainspektionens jurist Ingela Alverfors, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum