×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig arbetsmiljö kan kosta sjukhus 500 000

2012-10-09, Tidningenvision.se

Läkare, sjuksköterskor och medicinska sekreterare på sjukhuset i Varberg har så dålig arbetsmiljö att Arbetsmiljöverket hotar med vite på 500 000 kronor.

Akuten på Varbergs sjukhus byggdes 1972 och är dimensionerad för 10 000 patienter per år. Under de senaste åren har antalet patienter ökar med 20 procent och är nu över 30 000 om året.

Flera ombyggnader har gjort men arbetsmiljön är nu alldeles för dålig, både när det gäller ergonomi och stressrelaterade problem.

Mottagningen består av en 60 meter lång korridor där det alltid ligger patienter. Kliniken har till och med märkt upp platser för att förhindra förväxlingar.

Sjuksköterskeexpeditionen är för trång och saknar avskilda platser för att ta emot telefonsamtal. De fem till sex läkarna sitter i samma rum utan avskärmningar mellan arbetsplatserna. Det finns inga rum för svåra samtal med anhöriga och patienter.

Omkring 15 medicinska sekreterarna arbetar i de dåliga lokalerna. Skyddsombudet Gun Andersson säger att arbetsmiljön varit dålig under de tolv åren hon jobbat i lokalerna.

–Vi har en ventilationen som inte fungerar. Kommer man en sommarkväll vi tio-tiden och ska jobba natt så är det helt olidligt varmt, säger hon.

Gun Andersson säger att ombyggnader varit på gång men att de aldrig blivit genomförda.

Väntrummet är dessutom placerat precis utan för de medicinska sekreterarnas rum. När det är långa väntetider störs de ideligen i sitt arbete av frågor från patienter. De medicinska sekreterarna drabbas också av att det kan sitta upp till sju läkare på samma expedition och läsa in diktat.

–Det blir inte så kul för oss att försöka skriva ut de diktaten, säger hon.

Arbetsmiljöverket kräver nu att arbetsgivaren anpassar lokalernas yta och ventilation för att klara av akutmottagningens verksamhet senast den 1 februari 2013. Annars kommar verket med ett vite på 500 000 kronor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum