×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bemanningsföretagen spår fortsatt tillväxt

2012-10-09, Tidningenvision.se

Bemanningsbranschen tror på allt fler uppdrag i kommunerna framöver. Men SKL har ännu inte tagit ställning till om ökningen är ett problem eller inte.

– Allt mer personal hyrs in. Det jag hör mycket om just nu är att inhyrda chefer i kommunerna ökar, säger Henrik Bäckström, förbundsdirektör på Almega och vd för arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen.

Almega för ingen statistik över hur stor del av uthyrningen som sker till offentliga sektorn och vet inte heller vilka befattningar som är mest efterfrågade. Men det totala antalet helårsanställda på bemanningsföretag är uppe i rekordnivån 78 000 och branschen växer.

En rundringning som Tidningen Vision gjort ger en fingervisning om att socionomer, ekonomer och till viss del chefer är stora grupper utöver de största grupperna lärare och vårdpersonal.

– Om man ser till de stora företagen i branschen och om man tittar på några specifika kommuner så verkar det vara högre tjänstemän som tas in allt mer, säger Henrik Bäckström.

Kjell Svahn, ombudsman på Visions funktion för löner och yrkesvillkor, pekar på två orsaker till att inhyrningen av personal i kommunerna blivit vanligare.

– Kommunerna har minskat sina organisationer och är snävare bemannade. Förr i tiden kunde man klara tillfällig personalbrist genom att flytta runt folk. Det går inte längre, och att vända sig till bemanningsföretagen har blivit ett bra sätt för att fylla tillfälliga behov. Den andra förklaringen är att det går att göra affärer på att hyra ut personal.

Tidningen Vision har sökt SKL:s ordförande Anders Knape (M) för att höra arbetsgivarorganisationens syn på utvecklingen. Han svarar via sin pressekreterare att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, inte kan eller vill uttala sig – de har inte beslutat om vad de ska tycka i frågan. Under hösten kommer frågan tas upp för diskussion.

SKL beslutade nyligen att de ska stödja landstingens samverkan för att minska beroendet av bemanningsföretag och så kallade stafettläkare.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum