×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsgivaren bör ta ansvaret vid hot och våld

2012-10-02, Tidningenvision.se

Hot och våld är ett växande arbetsmiljöproblem inom många yrken. En ny metod föreslås nu för att få bukt med problemet – en metod som poängterar att det är arbetsgivarens ansvar och inte individens.

– Det har blivit en allt viktigare arbetsmiljöfråga. Modellen kan bidra till att vända utvecklingen med fler incidenter och ökad rapportering, säger Magnus Lindgren på Stiftelsen Tryggare Sverige till tidningen Arbetsliv.

Enligt en uppskattning anmäls endast en tredjedel av alla incidenter på landets arbetsplatser. Modellen som föreslås av stiftelsen handlar främst om att ha tydliga riktlinjer för hur man ska hantera situationer som kan uppstå. Samt hur man ska jobba med riskbedömning, åtgärder och uppföljning.

Stiftelsen har tagit fram metoden ute på Försäkringskassans arbetsplatser under de senaste fem åren.  

En viktig del i modellen är att det är arbetsgivaren som ska stå för polisanmälan vid hot och vål, inte den enskilde medarbetaren.

– Än så länge är den här modellen främst riktad till myndigheter, kommuner och landsting. Men framöver kan den utvecklas för att kunna användas i många olika verksamheter, säger Magnus Lindgren.

Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som jobbar för att förbättra situationen för dem som drabbas av brott.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum