×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

A-kassan kan få rätt att utesluta fler

2012-10-12, Tidningenvision.se

Regeringen vill att den som inte anmäler ändrade förhållanden till a-kassan ska kunna uteslutas eller få ersättningen indragen i ett år.

I dag krävs att man lämnar felaktiga eller vilseledande uppgifter till a-kassan för att kunna bli utesluten eller få ersättningen indragen. Det finns inga regler som säger att man måste anmäla ändrade förhållanden, till exempel att man börjar arbeta, studera eller startar ett företag. 

Nu vill regeringen införa en ny regel som säger att man kan bli utesluten ur a-kassan eller kan få ersättningen indragen upp till 195 ersättningsdagar om man inte anmäler förändrade förhållanden inom 14 dagar.

Som skäl till ändringen anger regeringen att det är svårt att dra gränsen mellan när någon medvetet lämnar felaktiga uppgifter och när man struntar i att anmäla förändringar i sina ekonomiska förhållanden. Båda fallen kan leda till att den en enskilda får för mycket pengar från a-kassan.

A-kassornas samorganisation SO säger till tidningen Riksdag & departement att förslaget är bra.

–Vi har sett många situationer där folk låtit bli att anmäla ändrade uppgifter, som är av samma dignitet som när man medvetet lämnar felaktiga uppgifter, säger biträdande kanslichefen Katarina Mattson.

Förändringen föreslås införas 1 september 2013.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum