×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

3,3 procent för Visions medlemmar

2012-10-31, Tidningenvision.se

Lönerna för Visions medlemmar som jobbar i kommuner och landsting ökade med 3,3 procent i snitt i år. Det visar preliminära siffror från Vision.

Alla Visions avdelningar är ännu inte klara men det preliminära resultatet i undersökningen visar att löneökningarna blir omkring 3,3 procent i genomsnitt. Det är en bra bit över den garanterade nivån på 2,6 procent som anges i det centrala avtalet mellan Vision och arbetsgivaren Sveriges Kommuner och Landsting.

Löneökningarna är något större i kommunerna (3,4 procent) än i landstingen (3,2 procent).

– Det är ett mycket bra resultat som faktiskt ligger lite över industrins, säger Visions förbundsordförande Annika Strandhäll i en kommentar.

Statistiken visar också att kvinnor har fått en något större löneökning än män räknat i procent. I landstingen är det en trend som funnits i flera år.

Cheferna inom Vision har ett så kallat sifferlöst avtal som inte har några siffor på ett garanterat utfall. Men än så länge har Vision inte presenterat någon siffra på hur mycket cheferna fått i år.

Annika Strandhäll konstaterar dock att cheferna fått ett mycket bra utfall i årets löneöversyn.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum