×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visionsavdelning satsar på digitala skyddsronder

2012-11-02, Tidningenvision.se

IT-problem har blivit ett allt större stressmoment på arbetsplatserna. Nu satsar Visions avdelning i Norrbottens landsting på digitala skyddsronder.

– Det är klockrent att IT-strul är en facklig fråga om vi ser datorerna och dess program som maskiner som påverkar arbetsmiljön. Det handlar mycket om stress, säger Ulf Martinsson, utbildningsansvarig i avdelningen, till TCO-tidningen.

Att IT-strul vållar mycket irritation och stjäl mycket tid är inget nytt. En undersökning som bemanningsföretaget Manpower nyligen presenterade visade att var femte anställd har trassel med IT varje dag.

I en undersökning som fackförbundet Unionen gjort uppger anställda att de i genomsnitt sinkas nästan en halvtimme om dagen på grund av IT-krångel.

För att synliggöra problemen och skaffa verktyg för att förbättra arbetsmiljön har Visionsavdelningen i Norrbottens landsting inventerat alla dataprogram, 73 stycken, som medlemmarna använder. Målet är att man ska börja göra digitala skyddsronder.

Ulf Martinsson säger att fokus i arbetsmiljöarbetet i dag ofta ligger på att hitta rätt stol för att få bort smärtor i axlarna när det egentligen handlar om frustration över dåliga dataprogram.

– Vi har aldrig ställt dessa frågor som kollektiv förut. Men efter ett möte med skyddsombuden där vi diskuterade IT-miljön tillsammans blev reaktionen ”Wow, det är inte mig det är fel på”, säger Ulf Martinsson.

Enligt Ulf Martinsson har arbetsgivaren visat ett stort intresse för att få in IT i det systematiska arbetsmiljöarbetet och i skyddsronderna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum