×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision i Hedemora kräver skadestånd

2012-11-09, Tidningenvision.se

Hedemora kommun bröt mot medbestämmandelagen när man inte förhandlade om budgeten för kultur- och fritidsförvaltningen. Det anser Visions avdelningsordförande i kommunen.

Tidigare i veckan hävdade fyra fackförbund – Vision, Kommunal, Vårdförbundet och LSR (Legitimerade sjukgymnasters riksförbund) – att utbildningsnämnden inte hade förhandlat med facket om vård- och socialförvaltningens budget, vilket är ett brott mot medbestämmandelagen, MBL.

Nu anser Vision att samma sak gäller för kultur- och fritidsförvaltningen. Roland Kols, ordförande i Hedemoraavdelningen, hävdar att nämnden har beslutat om budgeten och att ändra kultursekreterartjänsten från heltid till en 50-procentig tjänst, utan att Vision har varit delaktiga.

En förhandling har visserligen hållits om budgeten men då en budget som innebar att kultursekreterartjänsten skulle ändras till en 75-procentig tjänst. Det kunde inte Vision acceptera.

– Den förhandlingen slutade i oenighet, men i sittande möte beslutade nämnden att dra ner tjänsten till 50 procent. Så får det inte gå till. Nämnden får inte besluta om en sådan sak om det inte är förhandlat med facket, säger Roland Kols.

Vision kommer att kräva skadestånd för att nämnden bröt mot MBL. Enligt Roland Kols kommer man kräva mellan 30 000 och 40 000 kronor.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum