×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unga kan tänka sig jobba gratis

2012-11-15, Tidningenvision.se

Två av tre unga arbetssökande är beredda att arbeta gratis för att få in en fot på arbetsmarknaden. På LO-sidan är det ett stort problem men även bland tjänstemän tros fenomenet öka.

I en undersökning av jobbsajten Stepstone uppger 40 procent att de kan tänka sig att arbeta gratis, särskilt arbetssökande födda på 80- och 90-talen kan tänka sig att praktisera eller provjobba utan lön, skriver Dagens Nyheter.

Andelen samtal till LO:s hjälptelefon angående gratis provjobb ökade markant för några månader sedan. Dagens Nyheter har gjort en genomgång av de provjobb som erbjuds på webben och konstaterar att gratisarbete även spridit sig bland unga med högskoleutbildning.

Arbetsförmedlingens analyschef Clas Olsson är oroad över utvecklingen. Han säger till Dagens Nyheter att det finns en stor risk för lönekonkurrens.

På Vision Direkt har man fått några enstaka samtal under sommaren men ser ingen trend eller ökning vad gäller gratisarbete i dagsläget.

Om arbetsgivaren har kollektivavtal så är gratis provjobb inte tillåtet. Däremot är det tillåtet med obetald praktik inom ramen för en högskoleutbildning.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum