×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tekniska problem stoppade kyrkomötet

2012-11-20, Tidningenvision.se

Det blev inget beslut om den nya strukturen i Svenska kyrkan i dag. När kyrkomötet skulle rösta havererade voteringsanläggningen. Alla beslut skjuts nu upp till i morgon.

I dag skulle det samlade kyrkomötet fatta beslut om Svenska kyrkans framtida organisation – en ny struktur för de 900 pastoraten och de drygt 1 400 församlingarna. Bland annat ska antalet förtroendevalda minska. I framtiden ska det bara finnas församlingar och pastorat och dagens flerpastoratssamfälligheter föreslås övergå till pastorat.

Men när de 251 ledamöterna som samlats i Uppsala skulle rösta fungerade inte den elektroniska voteringsanläggningen.  

–Den har slagits ut och fungerar helt enkelt inte, säger Nils Warmland, handläggare för kyrkomötet.

Haveriet innebar att kyrkomötet inte kunde fatta några beslut i dag. Men Nils Warmland säger att en lösning är på gång.

–Våran teknikleverantör har beslutat att flyga in ny utrustning från London, den kommer till Arlanda i kväll 20.30. Sedan kommer teknikerna att jobba med detta och räknar med att allt kommer att fungera i morgon förmiddag.

Beslutet om strukturutredningen måste fattas senast i morgon eftersom det är kyrkomötets sista sammanträdesdag i år.

–Funkar inte tekniken i morgon kommer det att bli manuell omröstning. Alla beslut kommer att fattas på ett eller annat sätt, vi hoppas av tidsskäl och praktiska skäl att tekniken kommer att vara med oss, säger Nils Warmland.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum