×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO-kritik mot ny anställningsform

2012-11-30, Tidningenvision.se

En statlig utredning föreslår en ny anställningsform för unga under 23 år. TCO riktar kritik mot förslaget som de menar rimmar illa med den svenska modellen.

– Redan i dag finns kollektivavtal om till exempel introduktionsanställning, säger Samuel Engblom, chefsjurist på TCO, i ett pressmeddelande. Och menar att den anställningsform som föreslås är onödig.

Utredningen föreslår att en så kallad utbildningsanställning skrivs in i lagen om anställningsskydd. Det är tänkt att vara en anställningsform för unga under 23 år som ska kunna provanställas upp till 18 månader i stället för dagens 6.

– Skillnaden mellan utredningens förslag och existerande introduktionsanställningar är att risken för att unga kommer i kläm ökar då det inte finns något kollektivavtal som garanterar en balans mellan rättigheter och skyldigheter och ett riktigt utbildningsinnehåll.

TCO tycker delar av förslaget är bra, speciellt att den kommunala vuxenutbildningen föreslås hjälpa och stödja företagen att utforma utbildningsinnehållet. Men att företag som tecknar kollektivavtal borde vara de som får stöd.

– Förslaget innebär ett avsteg från den svenska modellen, både genom att staten lagstiftar om sådant parterna löser bättre själva och genom att det skapar incitament att inte teckna kollektivavtal eller riva upp existerande avtal, säger Samuel Engblom.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum